Neem deel aan de Innovation Walk op Green Energy Park

Zondag 17 maart             10:00 - 16:00             Z1 Researchpark 160, 1731 Zellik

Gedurende deze unieke wandeling krijg je een exclusieve rondleiding op het Researchpark te Zellik en deskundige uitleg over de innovaties die in onze proeftuin Smart Village Lab ontwikkeld zijn en zullen worden. Grijp jouw kans om een datacenter van binnenuit te bezichtigen en ontmoet inspirerende sprekers die met veel enthousiasme vertellen over de oplossingen van morgen.

Schrijf je hier in!

 

 

Kom op innovatie-ontdekkingstocht in het UZ Brussel

Zondag 17 Maart             09:00 - 17:00            Laarbeeklaan 101, 1090 Jette

Tijdens de Flanders Technology & Innovation festivalweek is het ook Dag van de Zorg. Op een boogscheut van het Green Energy Park en het Smart Village Lab in Zellik kunnen bezoekers op de VUB-campus in Jette op innovatie-ontdekkingstocht in het UZ Brussel. Van de hybride operatiezaal voor cardiologische interventies en de High Tech Ambulance van de Spoedgevallendienst tot de ontrafeling van DNA in het AMPLiUZ labo (Alliance Molecular Platform in UZ Brussel), de productie van radiofarmaca voor de diagnose en behandeling van ziekte en een ingenieus systeem voor valdetectie bij patiënten: de experten van het UZ Brussel nemen bezoekers mee op een fascinerende toer achter de schermen en tonen hoe innovatie de zorg van vandaag en morgen beter maakt.

Vandaag gaat er ook een INFODAG door voor aankomende studenten in geneeskunde & farmacie op de VUB Health campus vlakbij het universitair ziekenhuis UZ Brussel. Loop zeker eens langs!

Schrijf je hier in!

Ontdek fotonica

Zondag 17 Maart             09:30 - 15:00            Vollezelestraat 46/48, 1755 Gooik

Ontdek hoe fotonica of lichttechnologie onze samenleving beïnvloedt! Beleef technologische innovaties, van veiliger voedsel tot ultrasnel internet, in het lab. We nemen je mee op rondleiding door de laboratoria van de Photonics Campus in Gooik, leren je enkele leuke STEM-experimenten en zetten je op de AI-bus voor tal van leuke uitdagingen! 

Klik op de oranje inschrijfbutton, vul je gegevens in en kom te weten welke tijdslots er nog beschikbaar zijn!

Schrijf je hier in!

STEAM Academy

Zondag 17 Maart             Workshops 10:00-12:00 en 14:00-16:00            Vollezelestraat 46/48, 1755 Gooik

Kom proeven van ons rijk STEM-aanbod voor jongeren. Op zondag 17 maart kan je in de voor- en namiddag een kunstwerkje komen maken met polarisatie, waarbij we met kleefband en polarisatoren een kunstwerk maken dat van kleur verandert! Er is plaats voor 15 kinderen tussen 8 en 14 jaar oud.

Schrijf je hier in!