FARI - Hackathon 'AI en Mobiliteit' voor studenten

Donderdag 21 Maart          09:00-18:30          Kantersteen 16, 1000 Brussel

Het FARI - AI for the Common Good Institute en HOST (House Of Sustainable Transitions*) bieden een boeiende kans om te ontdekken hoe artificial intelligence en mobiliteit kunnen samenkomen via een meeslepende hackathon. De voertaal van de Hackathon is Engels.

Deze hackathon brengt de kracht van collectieve creativiteit en technologische innovatie samen om de uitdagingen op het gebied van mobiliteit aan te pakken met behulp van AI-oplossingen. Tijdens deze boeiende dag zullen de deelnemers zich bezighouden met het definiëren van de uitdaging tot het verfijnen en presenteren van hun innovatieve ideeën, en uiteindelijk bijdragen aan de vooruitgang van intelligente mobiliteitsoplossingen.

Programma

8:45-9:00          Welkomstkoffie

9:00-9:30          Welkom en presentatie van het verloop van de dag

9:30-11:00          Sessie 1: Definieer de uitdaging

11:30-13:00          Sessie 2: Ontwikkel de oplossing

13:00-14:00          Lunchpauze

14:00-15:30          Sessie 3: Verfijn de oplossing

16:00-16:30          Tips voor Pitchen

16:30-17:30          Sessie 4: Laatste verfijning van de oplossing en voorbereiding van de pitch

17:30-18:30          Presentaties: Elk team presenteert hun verfijnde op AI gebaseerde mobiliteitsoplossing, gevolgd door feedback en discussies.

Registratie

Studenten van verscheidene disciplines zijn en expertiselevels zijn welkom om deel te nemen aan deze Hackathon maar let op de plaatsen zijn beperkt tot maximum 60 deelnemers.

Schrijf je hier in!

*Het Huis van Duurzame Transities is een instituut voor transdisciplinaire samenwerking om de transitie naar een duurzamere en rechtvaardigere samenleving te versnellen. Het is de one-stop shop voor duurzaamheidstransities waar de uitdaging van klimaatverandering en biodiversiteit kan worden aangepakt vanuit een systemisch en geïntegreerd perspectief, waarbij duurzaamheid zowel ecologische als sociale en economische aspecten omvat. Met transdisciplinaire instrumenten voor het analyseren van duurzaamheid en het mobiliseren van mensen creeërt HOST impact in de maatschappij. Als objectieve partner neemt het de academische rol op in de ondersteuning naar de overgang naar een duurzamere samenleving. Voor deze hackaton brengen ze twee groepen van het huis samen, namelijk Mobilise met expertise over duurzame mobiliteit en logistiek en Datalab, experten op het vlak van AI. Hoe kan AI de transitie naar een duurzamer mobiliteit en logistiek systeem helpen? Of waar moeten we net voor opletten?