Elektro-mobiliteit,
het gaat vooruit

Hoe we ons in Vlaanderen verplaatsen, is aan het veranderen. Vandaag de dag kun je bijvoorbeeld een deelauto nemen, op een elektrische fiets langs de fietssnelwegen rijden, en benzinestations transformeren tot oplaadpunten. Er zijn tal van vervoersmogelijkheden waarin je bewuste en duurzame keuzes maakt, want je wilt vooruitgaan zonder dat onze planeet eronder lijdt.

Mobiliteit omvat echter zoveel meer. Vlaanderen heeft een groot deel van zijn welvaart te danken aan havens, kanalen en rivieren, maar ook aan vrachtwagenverkeer. Wist je trouwens dat het droneverkeer in Vlaanderen ook gereguleerd moet worden?

Flanders Technology & Innovation brengt burgers en bedrijven samen en zoekt zo naar knelpunten, maar vooral naar toekomstgerichte oplossingen. In Vlaanderen zijn namelijk talloze bedrijven actief op het gebied van mobiliteit.

De Vrije Universiteit Brussel draagt ook bij aan de innovatie in elektro-mobiliteit in Vlaanderen. Door middel van onderzoek en samenwerking met de industrie werkt de VUB aan geavanceerde mobiliteitsoplossingen die duurzaamheid en efficiëntie bevorderen. De universiteit is een belangrijke partner in het streven naar een toekomstgericht mobiliteitssysteem dat de welvaart van Vlaanderen ondersteunt en tegelijkertijd de ecologische impact vermindert. MOBI, het elektro-mobiliteit onderzoekscentrum van VUB, draagt graag zijn steentje bij. MOBI is het grootste elektro-mobiliteit onderzoekscentrum in Europa dat een multidisciplinair team omvat.