Afterwork 'Back to the future!'

Geschreven door: Alena Aga

Op woensdag 20 maart organiseerde VUB een visionaire afterwork als onderdeel van FTI Brussel. Het doel van deze afterwork was om op een informele, ontspannen manier de brede VUB-gemeenschap samen te brengen en tegelijkertijd een selectie uit recent VUB-onderzoek te presenteren.

Enkele VUB-onderzoekers en ondernemers gaven, elk in slechts tien minuten, een voorproefje van de baanbrekende innovaties die onze toekomst zullen vormgeven. De sprekers werden gekozen in lijn met de thema’s van het FTI Brussels-programma: biotechnologie, onzichtbare AI, duurzame mobiliteit, revolutionaire materialen en grensverleggende energieoplossingen.

Voor deze avond transformeerden we de oude officiersmess van U-Square in een gezellig café. De ideale locatie, dicht bij de VUB en gemakkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Bovendien is deze ruimte gelinkt aan de VUB: StartLab VUB, de incubator voor student-ondernemers zal er zijn intrek nemen. De locatie en samenwerking met uitbater Pali Pali (catering, logistiek) sloot ook perfect aan bij de FTI-ideologie door hun samenwerking met een nabijgelegen coöperatieve supermarkt gericht op ecologie en lokale producten.

Meer sfeerbeelden over de VUB afterwork vind je op VUB Flickr.

Klik hier op pagina 3 en 4