Terugblik op de toekomst van lichttechnologie!

Geschreven door: Alena Aga

We kijken met trots terug op deze geweldige ervaring en kijken uit naar toekomstige samenwerkingen en innovaties.

De opendeurdagen in het Photonics Innovation Center in Gooik waren een succes. De gedreven onderzoekers van B-PHOT Brussels Photonics gaven boeiende demo's en workshops aan meer dan 600 deelnemers!

Op vrijdag 15 maart werd de tiende verjaardag van het Photonics Innovation Center gevierd. Bedrijven die samenwerken met Brussels Photonics waren welkom maar ook andere geïnteresseerden.

In Gooik vindt men niet enkel de state-of-the-art labo's van het Photonics Innovation Center, die uitzonderlijk hun deuren opengezet hebben, maar staat er ook een heuse STEAM Academy in de stelling!

Gedurende het weekend was het grote publiek welkom en werden er tal van STEAM-activiteiten voor kinderen georganiseerd. B-PHOT stimuleert reeds lang wetenschap en specifiek interesse voor lichttechnologie bij jongeren en heeft een heel aanbod voor scholen. Maar er zijn plannen voor een heuse STEAM Academy in Gooik in de nabije toekomst!

Ook de DataBuzz was er met boeiende demo's voor jong en oud! Deze bus omvat het eerste 100% elektrische, mobiele lab dat allerlei nieuwe educatieve technologieën naar scholen brengt. Dit is een project van de onderzoeksgroep imec-SMIT aan de VUB en de Vlaamse Gemeenschapscommissie (VGC).

Meer sfeerbeelden van de opendeurdagen in het Photonics Innovation Center in Gooik op 15, 16 en 17 maart,  vind je op VUB Flickr.

Klik hier voor meer foto's