Green Energy Park Zellik kijkt in de toekomst

Geschreven door: Alena Aga

Twee inspirerende dagen over de toekomst van duurzame energie en innovaties zoals radartechnologie die doorheen muren kijkt. Een bezoek aan het Nexusgebouw waar de Vlaamse Supercomputer zal huisvesten. Maar ook een persconferentie over FTI BV en de veelbelovende toekomst! Niet alleen het brede publiek toonde interesse maar we ontvingen ook internationaal bezoek.

Tijdens de Innovation Walk op het Green Energy Park in Zellik op 17 maart, werden de proeftuin Smart Village Lab en andere innovaties belangrijk voor de transitie naar duurzame energie bezocht en toegelicht. Ook de toekomstplannen voor het Green Energy Park werden uiteengezet.

Het Green Energy Park is gevestigd op het Research Park Zellik. Tijdens een persconferentie op maandag 18 maart, in aanwezigheid van Minister-president Jan Jambon, werd aangekondigd dat de VUB, het UZ Brussel en FTI hun krachten bundelen om van het Research Park Zellik in de Vlaamse Rand een toonaangevende innovatiehub te maken.

Lees het volledige persbericht

Baanbrekende innovaties werden gedemonstreerd, zoals de exoskeletons van AugmentX of de radartechnologie 'Into Wall'. Ook partners zoals Flux50 waren aanwezig.

Het Nexusgebouw, dat binnenkort de Vlaamse Supercomputer zal huisvesten, kon worden bezocht, een unieke kans voor degenen die een blik achter de schermen wilden werpen! Niet alleen bedrijven en het brede publiek, maar ook een internationale delegatie toonde grote interesse in deze toekomstplannen en de impact die deze supercomputer zal hebben op innovatie in Vlaanderen.