Wordt samen met VUB-wetenschappers AI-pionier

Events AI & Robotics Geschreven door: Maxime Mach

Ontdek hoe het in de jaren '80 begon in de podcast met Luc Steels en zet je kennis om in actie tijdens een échte hackathon. 

Met innovatief wetenschappelijk onderzoek en onderwijs over AI, big data en robotica drukt de Vrije Universiteit Brussel (VUB) al 40 jaar een serieuze stempel op de samenleving. Ontdek hoe het in de jaren '80 begon in deze podcast met Luc Steels, de AI-pionier bij uitstek!

Wil je meer weten over de mogelijkheden van AI, samenwerken met AI-wetenschappers of zelf een AI-pionier worden? Omarm samen met onze VUB-wetenschappers de wereld van artificiële intelligentie, data science en robotica en creëer mee(r) impact! Op deze webpagina vind je activiteiten, opleidingen en trainingen over artificiële intelligentie. 

Studenten die graag aan de slag willen gaan rond AI en mobiliteit kunnen terecht op de hackathon van FARI (AI for the Common Good Institute) en HOST (House of Sustainable Transitions) tijdens FTI Brussel, op donderdag 21 maart in Brussel Centrum. 

Deze hackaton brengt de kracht van collectieve creativiteit en technologische innovatie samen om de uitdagingen op het gebied van mobiliteit aan te pakken met  behulp van AI-oplossingen. Tijdens deze boeiende dag zullen de deelnemers zich bezighouden met het definiëren van de uitdaging, tot het verfijnen en presenteren van hun innovatieve ideeën, en uiteindelijk bijdragen aan de vooruitgang van intelligente mobiliteitsoplossingen. 

Lees alles over de hackathon in dit interview met VUB-professor Cathy Macharis. 

Schrijf je hier in!