Combineer een kijk achter de schermen bij het Green Energy Park én het UZ Brussel

Innovatie Events Energie Life Sciences & Biotech Geschreven door: Alena Aga

Stap binnen in de toekomst van energie en mobiliteit bij het Green Energy Park in Zellik en wandel via het Laarbeekbos naar het UZ Brussel voor de Dag van de Zorg!

Combineer een kijk achter de schermen bij het Green Energy Park én het UZ Brussel

Stap binnen in de toekomst van energie en mobiliteit bij het Green Energy Park in Zellik, waar baanbrekend onderzoek en bedrijvigheid samenkomen. Een 30-tal onderzoekers van het VUB EVERGi team werken er aan technologieën voor energiegemeenschappen, microgrids en het intelligente net.

Word ondergedompeld in het Smart Village Lab, een proeftuin waar technologieën voor energiegemeenschappen en slimme netwerken tot leven komen. Dit bestaat uit zes woningen die onderling elektrische en thermische energie uitwisselen via een “Smart Energy Grid”, een energienet waaraan ook collectieve energiesystemen verbonden zijn zoals buurtbatterijen en collectieve laadinfrastructuur voor elektrische wagens. Hierdoor kunnen talloze scenario’s worden uitgewerkt en nagegaan worden hoe en wanneer welke technologieën kunnen worden ingezet en hoe we ze het best laten interageren. Ervaar de kracht van collectieve energieoplossingen!

Innovation walk

Laat je inspireren tijdens onze Innovation Walk op 17 en 18 maart, waarbij je niet alleen het Green Energy Park en het Smart Village Lab ontdekt, maar ook een exclusieve blik werpt in het Nexus Data Center, de toekomstige thuisbasis van de Vlaamse supercomputer. Ontdek daarnaast baanbrekende startups die hun innovaties presenteren in het Roularta-gebouw.

Je zondagse natuurwandeling?

Op zondag 17 maart kan je zowel de wereld van duurzame energie als van medische innovaties combineren via een groene wandeling door het Laarbeekbos van het Green Energy Park te Zellik naar het UZ Brussel in Jette. Tijdens de Dag van de Zorg openen tal van laboratoria in het UZ Brussel hun deuren voor het grote publiek, waardoor je een uniek inzicht krijgt in medische vooruitgang en zorginnovatie.

Mis deze unieke kans niet en schrijf je vandaag nog in!

Schrijf je hier in voor zondag 17 maart (combi GEP en UZ Brussel mogelijk)

Schrijf je hier in voor maandagnamiddag 18 maart

In deze Kanaal Z reportage vind je alvast een voorproefje van wat EVERGi allemaal realiseert op het Green Energy Park, maar ‘the real thing’ kan je enkel ter plekke ontdekken!

Hoe werkt een supercomputer eigenlijk? Is dit een soort van computer op steroïden? En welke impact heeft dit op ons dagelijks leven? Steven Latré, hoofd van de onderzoeksgroep Artificiële Intelligentie bij imec, geeft antwoord in deze EOS-podcast.

Naar podcast