Vrijdag
15 maart '24

Fotonica, de kracht van het licht

Ontdek de grenzeloze mogelijkheden van lichttechnologie als bedrijf en bezoek de geavanceerde laboratoria van het VUB  Photonics Innovation Center in Gooik! Onze onderzoekers geven je uitleg over de hoogtechnologische onderzoeksapparatuur en tonen je enkele knappe staaltjes van mogelijke toepassingen.

Viering 10-jarig bestaan VUB Photonics Innovation Center

Samen met de VUB community, onze partnerbedrijven en andere stakeholders willen we ons 10-jarig bestaan vieren!
Verwacht je aan interessante speeches en een bezoek aan onze state-of-the-art labo's in Gooik. We zetten onze deuren open van 10 tot 15u.

Klik op oranje button voor meer info over deze B2B opendeurdag en hoe in te schrijven.

B2B opendeurdag

Meer informatie over events voor het brede publiek vind je hier.

 

 

Waarom Fotonica?

Fotonica vormt de kern van de activiteiten van het Photonics Innovation Center, kortweg B-PHOT, in de state-of-the-art labo’s op de VUB campus Gooik. B-PHOT heeft als missie om onderzoek, innovatie, onderwijs en STEM op het vlak van fotonica te verbinden, en verbanden te leggen met andere wetenschaps- en ingenieursdisciplines. Het doel is om met fotonica bij te dragen aan het oplossen van de huidige en toekomstige wereldwijde uitdagingen in tal van domeinen zoals mobiliteit, voeding, industry 4.0, informatie- en communicatietechnologie, smart cities, en niet te vergeten de biomedische wereld. 

Meer over B-PHOT


Ontdek meer events